Fürdőgyógyászat

Kedves Vendégeink!

Kedves Betegeink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy kezeléseinket és szakrendeléseinket csak tünetmentes állapotban vehetik igénybe. Tünetek észlelése esetén forduljon háziorvosához.
Kérdésekkel kapcsolatban nyugodtan keresse a Fürdőgyógyászat Kft. recepcióját.

 • telefonszám: 06-62-280-123
 • telefonszám: (+36) 30 757 43 27
 • e-mail: furdogyogyaszat@morahalom.hu
Iszappakolás

Az iszappakolás hatására értágulat jön létre, melynek anyagcsere-fokozó és fájdalomcsillapító hatása van, továbbá erősíti a szervezet immunfolyamatait. Főként idült mozgásszervi betegségek kezelésére, kopásos és meszesedéses kórformákra, gyulladásos megbetegedésekre használják, de sportsérülésekre is alkalmas, valamint szépítészeti hatása is jelentős.

Iszappakolás, iszapfürdő

600 Ft/alkalom

Víz alatti vízsugármasszázs (Tangentor)
 • A víz alatti vízsugármasszázs kezelés a mechanoterápia és hydroterápia kombinációja. Kedvező élettani hatását elsősorban a vízsugár masszírozó, nyomó hatása váltja ki. A víz alatti sugármasszázs benyomja a bőrt, majd a nyomás elmúltával reaktív vérbőség alakul ki. Az aktuálisan kezelt ponton néhány irodalmi adat szerint 81,5 %-os vérátáramlás növekedést is eredményezhet. A javuló helyi vérellátás növeli az anyagcserét is. A mechanikai hatás a nyirokkeringésre is hat, megszűnteti a nyirokpangást. Másik fontos biológiai hatás az izomtónus javítása. Ezen hatások révén fájdalomcsillapító eljárás.

Víz alatti vízsugármasszázs (Tangentor)

500 Ft/alkalom

Szénsavas fürdő
 • A szénsav bőrpírt, értágulatot okoz, és izgatja a bőr melegérző receptorait, ezért 2-4 fokkal melegebbnek érezzük a vizet. Az értágulat miatt a keringő vér mennyisége nő (a felületes erek mellett a szív koszorúerei is kitágulnak) ezáltal felgyorsul az anyagcsere. Emellett a bőr felszínére kiülő szénsavbuborékok mikromasszázs hatása is ér vényesül.

Szénsavasfürdő

500 Ft/alkalom

Súlyfürdő
 • A súlyfürdő egy olyan víz alatti kezelés, melynek célja, hogy a gerinc csigolyáinak egymástól való eltávolításával megnyújtsa a gerincoszlopot. Segítségével elérhető, hogy az izmok ellazuljanak, a gerinc megnyúljon, és ennek hatására a porcsérv visszahúzódjon.

Súlyfürdő

500 Ft/alkalom

Gyógymasszázs
 • A gyógymasszázs vagy orvosi masszázs orvosi rendelvény alapján végzett masszázskezelés. A kezeléseket a gyógymasszőr végzi. Célja a rehabilitáció, a legtöbbször csak a megbetegedett testrészre koncentrál.A gyógymasszázs magába foglalja a svéd-, szegment-, kötőszöveti és perioszteális (csont) masszázst. A masszázst követően, a megfelelő kimozgatásokat, illetve mobilizációs technikákat alkalmazza a masszőr. Ezek a technikák az ízületek regenerációját,  a letapadt izmok ellazítását, vérbőséget okozva csillapítják a fájdalmat is.

Gyógymasszázs

600 Ft/alkalom

Víz alatti gyógytorna
 • A vízben alkalmazott mozgásterápia, a víz alatti gyógytorna ma már igen népszerű, és rendkívül hatékony kezelési módszer. A szárazföldi mozgásnál a gravitáció, valamint a külső ellenállás befolyásolja a mozgáshoz szükséges erőt és az izommunkát. Ezzel szemben a vízben - a víz mélységétől függően - jóval kisebb gravitációs erő érvényesül.A vízben történő mozgást alapvetően a víz fizikai tulajdonságai (a felhajtóerő, a hidrosztatikai nyomás, az örvénylések, hullámzások,áramlások, a dörzsölődés, és a víz relatív fajsúlya) befolyásolják. Izomerősítésre, edzésre használhatjuk a víz ellenállását, pl. vízben gyalogláskor, vagy ha a víz felhajtóereje ellenében végeztetjük a mozgást.

Víz alatti gyógytorna

600 Ft/alkalom

Medencefürdő
 • A fürdő termálkútja a Pannon őstenger üledékrétegeiből nyeri alkáli-hidrogénkarbonátos vizét. A 39,5 °C-os, ásványi anyagokban gazdag, jódos jellegű víz 1999-ben kapta meg hivatalosan a gyógyvíz minősítést, ám előtte is betegek ezreinek segített a gyógyulásban. Fürdőkúrában kopásos és gyulladásos ízületi, illetve gerincbetegségek, izomreuma valamint nőgyógyászati megbetegedések kezelésére szolgál.
  A termálkút gyógyvízzé nyilvánítása során végzett klinikai vizsgálat statisztikailag igazolta a fürdő vizének kifejezett gyógyhatását a térd-, és vállízületi megbetegedésekben, így a fürdőt méltán nevezhetjük a térség „térd-, és váll centrumának".

  A meleg víz fokozza az ízületek, izmok, szervek anyagcseréjét, meggyorsítja a vérből tápanyagok felszívódását, fokozza a sejtekből a salakanyagok leadását. A termálvízben található ásványi anyagok a bőrön keresztül felszívódnak, egyenként jellemző speciális jótékony hatásukat ezáltal fejtik ki. A vízben a beteg ízületek gyógyító hatású átmozgatása a felhajtó erő miatt jóval könnyebb. A javasolt fürdési idő egy alkalommal 30-45 perc.

Medencefürdő

600 Ft/alkalom

 • (Más kezeléssel együtt)
 • 1000 Ft/alkalom a medencefürdő önálló igénybevétele esetén

65 éves kor fölött árainkból 50 Ft kedvezményt biztosítunk.

 • A kezelések megkezdése előtt Önnek szüksége lesz egy higiéniai kezelőkendőre, melyet minden egyes alkalommal magával kell hoznia a kezelésekre. A kezelőkendőt 250 Ft-ért vásárolhatja meg a gyógyászati recepción.

 

 • A kezelőkendő elvesztése, vagy megrongálódása esetén lehetőség van újabb vásárlására a gyógyászati pultnál.

 

 • A betelt kezelőlapot minden esetben le kell adni a kezelést kiíró orvosnak.

 

 • A közgyógyellátással rendelkező betegek az igazolvány felmutatása után a kezeléseket ingyen vehetik igénybe.

 

 • A társadalombiztosítás által támogatott kezeléseket csak hétköznap veheti igénybe, hétvégén szolgáltatásaink nem állnak rendelkezésére.

Megértésüket, együttműködésüket és türelmüket köszönjük!

A Fürdőgyógyászat Kft. dolgozói nevében minden kedves Betegünknek, Vendégünknek eredményes gyógyulást és kellemes időtöltést kívánunk!

Pálinkó Szilveszter
ügyvezető igazgató

Copyright © All rights reserved. Minden jog fenntartva.